Vislijn

Lokvoer

Walleye is populair zowel om te eten als voor de sport. In de Verenigde Staten en Canada worden ze meestal pickerel genoemd. Walleye zijn grote vissen, van ongeveer 30 tot meer dan 60 centimeter lang. De grotere exemplaren worden meestal pickerel genoemd, meestal omdat ze in een veel kleiner gebied leven dan in veel andere landen. Ook snoekbaarzen, smallmouth rockfish, stripers en de gele baars zijn goede vangsten. De snoekbaars eet alles: kleine visjes, insecten en schaaldieren. De snoekbaars leeft meestal in grote scholen en komt niet altijd voor in afgewisselde wateren van verschillend water – een voorbeeld hiervan is de beroemde Nameless Rhythm.

Het is niet verwonderlijk dat zowel in de Verenigde Staten als in Canada de vissers, zowel vissers als sportbeoefenaars, opkijken naar Canada. Het vissen in Canada is de laatste tijd steeds populairder geworden. Veel gerenommeerde detailhandelaren bieden nu een verscheidenheid aan vismaterialen aan. Ze prijzen hun producten ook zeer concurrerend. Om er maar een paar te noemen, een hengel kan overal tussen de $40 en $ opscheppen tot ongeveer $500 kosten; haspels kunnen tussen de $100 en $400 geprijsd zijn, en lijn zo hoog als $35.

Goederen, uitrusting en herkomst.

Hengel – Een hengel (of rietstengel) is een lange stok of staf die wordt gebruikt om vis te vangen in het stromende water van een rivier of beek, door de hengel te gebruiken om te werpen of te slepen en zijn over het algemeen ongeveer 2-3,5 m lang.eroefenen, achtervolgen, verhandelen, meenemen en verzamelen. Sportvissers vangen vis met behulp van een hengel, lijn en haken. Naast haken kan ook een topwater lokvoer worden gebruikt.

Reel-Reels zijn een instrument dat helpt bij het vangen van vis door de lijn heen en weer te trekken. Sommigen bewegen als een lier om druk uit te oefenen op de vis of om te helpen de vis “uit te broeden” in het water, dit wordt “harping” genoemd. Sportvissers gebruiken de haspels om de hengel te ondersteunen. Reels worden gemerkt met een letter “a” aan één kant, zoals dit; “A’Elpool” de letter “a” markeert de kant van de reel.

Lijn – een andere naam voor een vishengel is lijn. Vislijn is ofwel gedraaide paardenstaart of opgerolde vorm. Het is ook bekend als filament, monofilament, Strand, of gevlochten. Vislijnen kunnen van nylon zijn, maar de meeste lijnen zijn afgeleid van geknoopte of gevlochten materialen. Het grootste deel van de vislijn is de backing, dit is een zelfklevend materiaal dat wordt gebruikt om de vliegenlijn vast te houden. De backing is groter dan de vliegenlijn, dat is een doorzichtige buitenbekleding gemaakt van draden, vezels enningtonagascar. Dit beschermt de vliegenlijn tegen breken, aangroei en andere nadelige effecten. De backing is meestal een percentage van de lijn. Het percentage wordt de “Suffix” genoemd.

Het materiaal waarvan visdraad is gemaakt, is bepalend voor het patroon van een vlieg. Materiaal, gewicht en dichtheid kunnen worden gevonden door onderzoek. Er worden nu veel materialen in viswanten verwerkt om het de vissers veel comfortabeler te maken, zoals rubber voor de zolen. “Water Skeeter” gevonden voor het lagere deel van de zee, en “Go Fishing” gevonden in Australië zijn de twee gevonden in de Verenigde Staten. Met uitzondering van de Cutthroat forel, legt de Amerikaanse regering geen beperkingen op aan de fabricage of invoer van haken voor de sport- of de commerciële visserij.

Lees meer

Karper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.