Hoe uw hond te borstelen

Persoon Golden Retriever Aan Te Raken

Zodra uw hond gewend is aan het borstelen, zal hij het heerlijk vinden en er zelfs van genieten. Nu bent u klaar om te beginnen met het borstelen van uw hond.

Eerst moet u uw hond stil laten zitten. U wilt een van uw benodigdheden – een speciale hond borstel, een verzorgingskam, een pin borstel, een kam met fijne tanden, en een slicker borstel, als je wilt. U gaat beginnen met het borstelen van uw hond van kop tot staart in secties, in korte snelle bewegingen. Op deze manier houdt u de losse haren uit het gezicht en uit het haar van uw hond.

Het is altijd mogelijk om de hele hond bij u te laten zitten, maar ik geef er de voorkeur aan om het borstelen bij de oren te beginnen. Dit maakt het minder lastig voor u. Wat u moet doen is borstelen vanaf de bovenkant van de kop en verder naar voren borstelen. Op deze manier kunt u, als u een plekje op het hoofd mist, gewoon naar een ander plekje op het hoofd gaan. Begin bovenaan het hoofd en werk zo naar achteren toe.

Wanneer u merkt dat u voorbij de buitenste grenzen van de vacht van uw hond bent gegaan, is het tijd om te beginnen met kammen. Misschien heeft uw hond bijzonder lang haar in de oren. U zult dit gebied zeer voorzichtig moeten borstelen. Het gebruik van een mengsel van een stugge borstel met uw slicker borstel tijdens dit deel van het borstelen zal helpen het haar uit de gehoorgang te houden. Borstel het haar niet te veel tegelijk, anders zult u merken dat u het haar juist tegenwerkt.

Borstel elke poot en elke voet. Zorg ervoor dat u tegen het lichaam borstelt in plaats van tegen de buitenkant van de poten. Na het borstelen van uw hond, moet u de vacht een goed bad geven. U moet de hond een zeer grondige spoeling geven met het hele bad. Borstel de hond na het bad krachtig, waarbij u het vastgegrepen haar gaandeweg uit elkaar haalt. Een borstel met middelgrote of brede tanden is het beste om de knopen uit de ondervacht te borstelen. Als u de hond een meer “glamoureuze” stijl wilt geven, kunt u een kam gebruiken, maar wees heel voorzichtig, want de kam kan krassen op de huid veroorzaken.

Wanneer u uw hond heeft uitgeborsteld met een goede borstel, zorg er dan voor dat u de borstels schoonmaakt. De pin borstel of de slicker borstel kan worden gebruikt om de oren en het gezicht schoon te maken samen met het verwijderen van het dode haar. Als uw hond wit ziet op zijn gezicht, veeg dan het overtollige haar weg. Controleer de oren op oorsmeer en als er veel oorsmeer zit, moet u dat met de borstel verwijderen. Het gezicht zal waarschijnlijk een beetje poeder nodig hebben om het opgehoopte stof te verwijderen.

Nu u uw hond hebt geborsteld, moet u hem een bad geven. Het badwater moet warm zijn, maar niet te heet. Honden houden echt niet van te warm water en ze zullen hard werken om het te vermijden. Kook het water, zorg ervoor dat het niet te koud is, en zorg er dan voor dat u het water uit de vacht werkt. Wees niet bang om met de hond te spelen, want het water zal hem helpen te kalmeren. Nadat de hond is afgespoeld, moet u hem op dezelfde manier afdrogen als u zelf zou doen. Als u een föhn hebt, is dit een geweldige manier om de vacht van de hond te pluizen, aangezien de lucht helpt om de vacht te kalmeren en te bevochtigen.

Zodra uw hond goed droog is, borstelt u hem terwijl hij op een handdoek zit. U kunt overwegen een haardroger te gebruiken, maar als u dat niet doet, gebruik dan lauw water, want de hitte droogt zijn huid uit. Borstel, borstel, borstel en borstel nog wat meer. Hoe vaker je hem borstelt, hoe belangrijker het wordt. Vergeet niet om foto’s van hem te nemen terwijl je borstelt.

Hier is een tip: als uw hond de neiging heeft om op de meubels te springen, zorg er dan voor dat u hem op een handdoek legt terwijl u borstelt, want dat voorkomt dat hij opspringt en over uw meubels schuurt. Hondentrimsalon IJsselstein

Nu uw hond is uitgeborsteld, is het tijd om zijn teennagels te knippen. Het is beter om te beginnen met het knippen van de nagels van uw hond als hij nog een puppy is, omdat ze dan vanzelf uitgroeien. Knip ze niet te kort en doe dit altijd met het uiterste aan geduld en zorg. Als u ze te kort knipt, zal uw hond gaan bloeden. Als u ze te kort knipt, knipt u in de vingertop en veroorzaakt u veel bloedingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.